Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közel 10 millió forintos támogatást nyert a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium

2009.08.05. 14:41 vany

A Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium 2009. májusában a "A kompetencia alapú oktatási programok eszközi elemeinek, értékelési eszközeinek, valamint ezek megjelenítésére alkalmas eszközök biztosítása a HEFOP 3.1. intézkedésben érintett közoktatási intézmények számára" címû, HEFOP 3.1.3/B/09/03 kódszámú pályázaton 9,098,100.- Ft értékû támogatást nyert. A projekt annak a hasonló pályázati forrásból 2006-2008 között megvalósított tevékenységnek a folytatása, melynek keretében az iskola arra vállalkozott, hogy elõsegítse az úgynevezett kompetencia-alapú képzés országos méretû elterjesztését.
E cél érdekében az iskola pedagógusai részt vettek az új módszertanú oktatáshoz szükséges ismeretek, készségek elsajátíttatását segítõ továbbképzéseken, és vállalták, hogy megismertetik azokat kollégáikkal is. Emellett osztályaikban ezen új módszerek szerint kezdtek szövegértési-szövegalkotási, matematikai-logikai és szociális-életviteli-környezeti kompetenciákat fejleszteni. Ezáltal emelkedni kezdett diákjaik motivációs szintje, javulni kezdtek eredményeik, és környezettudatosabbá vált magatartásuk. A munkához az info-kommunikációs kultúra legújabb vívmányai álltak rendelkezésre: laptopok, multimédiás számítógépek, interaktív táblák stb.
Az eredeti projekt alap célkitûzése a pályázati eredmények fenntartása és a kompetencia-alapú oktatás iskolán belüli elterjesztése volt, amihez a szükséges módszertani hátteret saját erõbõl (belsõ képzésekkel és a kollégák továbbképzésének tudatos irányításával) meg tudták teremteni, viszont az oktatási programcsomagok elemei és a további digitális eszközök nem álltak rendelkezésre, beszerzésükre az iskolának pedig nem volt forrása.
A fenntarthatóság érdekében indultak ezen az új pályázaton, melyet elnyerve a kompetencia-alapú oktatás programcsomagjainak fontos eszközei (tankönyvek, munkafüzetek, digitális tananyagok, tanulói laptopok, mini interaktív táblák, szavazó/feleltetõ-rendszerek) ismét elérhetõvé válnak egyrészt az újonnan belépõ és a felmenõ tanulóink számára, másrészt szélesebb körben és hosszabb távon is tanórai, tanórán kívüli iskolai és önálló tanulói felhasználás céljára, azáltal, hogy az iskolai könyvtárat alkalmassá teszi a digitális tartalmak folyamatos - tanéveken és évfolyamokon átívelõ - felhasználására, frissítésére.
A támogatás mértéke 100%. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr861290574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása