Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kedves Felnémetiek!

2010.03.24. 19:08 vany

Tizenhat felnémeti civil szervezet több mint húsz önkéntesének vállalkozásáról olvashat tájékoztatónkban.

A Felnémeti Közösségi Alapítvány gondolata három éve a könyvtárban fogalmazódott meg. A városrészi rehabilitációs program beruházásai olyan változást jelentettek az itt élők életminőségében, amely arra ösztönözte a közösségért eddig is munkálkodókat, hogy a hosszú várakozás után kapott értékeket, a kedvező változásokat megőrizni, továbbfejleszteni kötelességünk.
Erre a Magyarországon még nem, de a környező országokban már évek óta működő nonprofit rendszer, a közösségi alapítvány megismerése kínált lehetőséget.

Mi is a közösségi alapítvány?

Helyi összefogásra kínál alkalmat és lehetőségeket. Mi hiszünk abban, hogy civil szervezetek, intézmények, vállalkozók, magánszemélyek, szülőhelyüket szerető, de nem itt élő polgárok együttes erejében és közös akaratában megnyilvánul otthonuk szeretete.
Ehhez szükségünk van az Ön helyismeretére, kapcsolataira, személyes és közös elképzeléseinek megismerésére a település mindennapjairól (gondokról, hiányokról, értékekről), a jövőnket formáló feladatokról, amellyel az önkormányzást mindennapi gyakorlattá tehetjük.

A közösségi alapítvány világszerte elterjedt koncepciója szerint a helyiek számára fontos ügyeket és közhasznú tevékenységeket közvetlenül a helyiek kezében tartott finanszírozási rendszer támogatja. A támogatásról döntő kuratóriumot a helyiek legszélesebb köréből választják, az ellenőrzést a helyi civil szervezetek szövetsége gyakorolja.
Ennek a programnak és a közösségi ügyek finanszírozási rendszerének az alapját egy év alatt saját erőnk, adományok és pályázatok felhasználásával teremthetjük meg.

A munka most azzal kezdődik, hogy a közösségi alapítvány munkacsoport tagjai felkeresik Önöket, munkahelyüket, megjelennek a nyilvánosság fórumain, tájékoztatást adnak és válaszolnak a kérdésekre, de ami a legfontosabb javaslatot, ötletet, véleményt kérnek Felnémet értékeinek megőrzése, gondjainak megoldása, jövőjét alakító elképzelések megismerésére. Ez a munka, amely terv szerint 2010. októberéig tart közösségi alapítvány létrehozásának legfontosabb eleme.

A második szakaszban a begyűjtött javaslatok, ötletek, felajánlások rendszerezése, elemzése történik és ebből a közös tudásból írják meg helyi szakemberek évekre ütemezve azt a Felnémeti közösségfejlesztő programot, amelynek megvalósításában természetesen számítunk Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatára.

Az előkészítő közös munkánk befejezését a közösségi alapítvány létrehozása jelentheti, amely egyben az Ön további figyelmére, részvételére épít, hiszen a közösségi alapítvány működésének próbája éppen az, hogy folyamatosan fenntartja, építi a kapcsolatokat, feltárja a problémákat, mozgósít közös programokra, nyilvánosság elé tárja a helyi ügyeket.

Mindezek mellett végzi azokat az alapvető feladatot, amely megkülönbözteti a hazánkban eddig ismert alapítványi formáktól:

  • Adományt gyűjt (az adományozók által is meghatározott) a közös programban szereplő tervek megvalósítására, és minőségi szolgáltatást nyújt az adományozók (azaz a felnémetiek) számára.
  • Támogatási programokat indít, - amelyre minden felnémeti civil szervezet, intézmény, vállalkozó, magánszemély egyaránt pályázhat - a helyi szükségletek és közösen meghatározott célok szerint.
  • Választott kuratóriuma döntése szerint anyagi támogatást nyújt és segíti a közösségi programok megvalósítóit.
  • Tanácsadó, információs és képviseletfigyelő tevékenységet folytat a helyi önkormányzás fejlesztése érdekében.


Ehhez a programhoz kérjük figyelmét, ötleteit és cselekvő részvételét, s ha ebben valami akadályozza Önt, akkor higgye el, azzal segít, ha nem gátolja munkánkat. Gyerekeink hálásak lesznek érte.
A Felnémeti Közösségi Alapítvány a közeljövőben megjelenik a sajtóban, tájékoztatót talál postaládájában, és a programról személyesen beszélgethetünk június 20-án az első Felnémeti közösségi napon.

Tamási Áron bölcs gondolatának ajánlásával köszönjük figyelemét:

               „Azért vagyunk a világban, hogy valahol otthon legyünk benne”

                  Ön Felnémeten talált otthonra, kérjük, tegyen érte!
 

Szólj hozzá!

Címkék: felhívás civil szervezetek felnémeti közösségi alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr301817396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása