Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

hűűű és haaa... - avagy magbörze Felnémeten

2012.03.06. 23:27 vany

- ez jut eszembe a mai felnémeti magbörzénkről...

Na jó, igyekszem szavakat is használni :-)

magborze1.JPGA baktai börze után kicsit megrettentem, hogy lesz-e elég vetőmagunk a szombati giga-rendezvényre? A Felnémeti Civil Házba meghirdetett csereberére ugyanis vagy negyvenen bejelentkeztek csak az Arcoskönyvben. Éjjel még nekiláttam átböngészni a készleteket, mindent összecsomagoltam, amit várhatóan idén nem tervezünk elvetni - és jól is tettem :-)

Már érkezéskor lelkes érdeklődők vártak a Ház előtt. Vagyis ahogy pakoltam a tasakokat-dobozokat az asztalra, rögtön mesélhettem is a történetüket. A rendkívüli biztonsággal őrzött ház kaputelefonja percenként csengett, nem unatkoztunk. Érkeztek felnémetiek és egriek jó sokan, de volt szarvaskői vendégünk is. Jót nevettünk, hogy valami egyórás sétára lakunk egymástól, de még nem tettük meg :-) Ezen hamarosan változtatunk, indulhat a kertlátogatás :-)

Kaptunk Bánkúti búzát, istengyalulta tököt, különleges régi liliomhagymát, mogyorót és fűszereket, el sem tudom sorolni, mi mindennel bővült a választék! A Banya-Tanya asztalánál nagy sikere volt a paradicsomgyűjteménynek, szépen fogytak a babok és a fűszerszámok is.

Többször előkerült a kérdés, hogy mennyibe kerülnek a magok? Két igaz választ tudok erre adni:

1. Semmibe, csak jövőre adjanak tovább a szaporulatból. Fertőzzünk csak :-)

2. Megfizethetetlenek. Sok éve nevelgetjük őket szeretettel, ám vegyszer nélkül, rengeteg munkával és odafigyeléssel. Ha mondanék egy árat, úgyis kevés lenne a rááldozott energiáért cserébe, aki fizeti, annak pedig rémesen sok. Akkor inkább tessék továbbadni az energiát és a felszaporított vetőmagot

Ha pedig mindenképpen segíteni akarnak, az alapítványunk nagy örömmel fogadja az önkéntes munkát, támogatást és a felajánlott 1%-okat.

Igyekszem az év során apránként leírogatni, hogy melyik kerti növényt hogyan érdemes telepíteni, szaporítani, hogy viszonylagos biztonsággal ne kavarodjon be más fajta. Így a jövő évi börzékre már tízszer ennyi anyag érkezhet. Nem viccelek, az évek során ezt a növekedést tapasztaltuk a koratavaszi csereberéken!

És tessék, idén már a harmadik alkalmat élvezhettük a sok kertelővel :-)

Elárulom, lesz még... Pontosítás folyamatban...

magborze2.JPGNohát, Felnémeten jóízűeket beszélgettünk, sok régi ismerőssel találkoztunk, és keletkeztek újak :-) Rita finom teával vendégelt meg minket, köszönjük szépen, enélkül hamar szárazra beszéltük volna a szánkat :-) És hálás köszönet a helyszínért!

Vidámságos-seprűtáncos teremtakarítás után, megkönnyebbült dobozokkal tértünk haza.

Folytatása következik, májusban megyünk palántabörzézni is :-) Remélem, legalább ennyien eljönnek, és megosztják a palántafölöslegüket azokkal, akiknek idén (még) nem sikerült sajátot nevelni.

Máthé Orsi
Banya-Tanya Alapítvány
Forrás: http://www.banyatanya.blogger.hu/2012/03/03/huuu-es-haaa

komment

Címkék: kert banya tanya alapítvány magbörze

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr694294282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása