Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Román Gáborné Maja, felnémeti Mocorgótársunk vehette át a Pro Agria díjat

2013.09.22. 23:04 vany

Maja.JPGIdén júniusban az Egri civil Kerekasztal Felnémeti Szekciója Román Gáborné Maját javasolta Pro Agria díjra a Kerekasztalülésen. A Kerekasztal tagjai szavazással döntöttek arról, hogy Maja kitüntetését szeretnék a közgyűlés elé terjeszteni. A közgyűlés támogatta a Kerekasztal javaslatát, így a XVIII. Eger Ünnepén a mi kedves Mocorgótársunk vehette át az elismerést. A Felnémeti Mocorgók is köszöntötték Maját a díj átvétele után, F. Gál Sándor barátunk elismerő szavakkal és virággal gratulált a kitüntetéshez.


Maját nem kell bemutatni az egrieknek, hiszen 1999 óta tagja és az egyik legaktívabb, legsokoldalúbb szereplője Eger város közéleti, közösségi életének.

A közművelődésben – Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ és jogelőd intézményében – eltöltött közel négy évtizedes munkássága alatt generációkat nevelt a toleráns együttműködés, együttgondolkodás mentén.

Munkája mellett 1992-2008 között működtetője volt a Forrás Alapítvány Eger kiemelkedően közhasznú alapítványnak, amely – az intézmény egyes programjainak támogatása mellett – olyan kiemelkedően fontos rendezvények szervezésében vett részt – a teljesség igénye nélkül –, mint az Eger Ünnepe, a Fogadd el – Fogadj el!, a Föld Napja, az Ötágú síp üzenete nemzetközi versmondó és civil kulturális találkozó eseményei.

Már aktív nyugdíjasként programkoordinátor volt az Egri Kulturális és Művészeti Központ „Kreatív Jövő – Jövőműhely program: Ifjúságkutatás és közösségfejlesztés Felnémeten” című projektben.

Résztvett, mint szakértő a „Heves Megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése” című TÁMOP 5.5.3-08/02-2008-0031 sz. projektben.

Programszervezői feladatokat látott el „Az önkéntesség fejlesztése Heves megyében…” TÁMOP 5.5.2.-09/3-2009.-0015 pályázat keretében, a Heves Megyei Önkéntes Centrum regisztrált önkéntese.

Előbb ügyvezető elnökként, majd 2012-től az Eger Vára Barátainak Köre Egyesület elnökeként képviseli a város legrégebbi folyamatosan működő és legnagyobb létszámú civil közösségét.

Az Egri Civil Kerekasztal több szekciójában – szabadidő, kulturális, felnémeti – is tevékenykedik.
A múlt évtől az Egri Civil Kerekasztal képviselőjeként vesz részt az Egri Ifjúsági Kerekasztal munkájában.

Maja2.JPGEger Város Ösztöndíjasa pályázat bírálatában három éven keresztül, míg a Civil Alap Bíráló Bizottságban egy évig dolgozott.

Múlhatatlan érdemei vannak az elmúlt években megszervezésre került Eger Ünnepe rendezvénnyel kapcsolatos pályázatok elkészítésében, a rendezvény adminisztrációjában és lebonyolításában.

Kiemelkedő közösségszervező, kultúraközvetítő és önkéntes munkájáért az államtól 2003-ban Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhatunk Majával Felnémeten, Felnémetért!

Szólj hozzá!

Címkék: kitüntetés felnémeti civil kerekasztal román gáborné maja Pro Agria díj

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr985529137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása