Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Itt az idő! – Támogassuk a felnémeti civil szervezeteket adó 1 százalékunk felajánlásával!

2011.01.25. 15:00 vany

Sokan nem tudják, hogy környezetünkben mennyi civil szervezet tevékenykedik értünk, helyiekért, betegekért, nyugdíjasokért, hátrányos helyzetűekért, fiatalokért, kulturális értékeinkért, környezetünkért, természeti értékeinkért.
Sokan támogatják e csoportok működését saját munkájukkal, önzetlen segítségükkel, kisebb-nagyobb tárgyi eszközökkel – ki mivel tudja támogatni e közösségeket.
Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy anyagilag támogassák ezeket a szervezeteket, de sokan nem tudják, hogy egy évben egyszer nagyon is sokat segíthetnek ezeknek az egyesületeknek, alapítványoknak, anélkül, hogy saját pénztárcájukból áldoznának.

Megdöbbentő számok
Az adó 1 százalékról rendelkezhetők kevesebb, mint fele ajánlja fel évente ezt az adományt a civileknek. Ez azt jelenti, hogy majd dupla annyi juthatna jótékony célra, ha minden adózó nyilatkozna helyesen a felajánlásról.

Sok kicsi sokra megy!
Az 1 adózó által felajánlott összeg átlag 6062 Ft. Sőt! Minden felajánlott forint után egy másik forint kerül egy közös alapba, amelyből aztán a Nemzeti Civil Alapprogramon keresztül minden civil szervezet szabadon pályázhat. Így adód 1%-a szupernagy segítség!

Figyeljünk oda!
Sokan figyelmetlenségből nem megfelelően töltik ki, vagy nem adják le a határidőre a nyilatkozatot, vagy egyéb hiányosság folytán kiesnek a felajánlók köréből. 2009-ben ezen adózók száma elérte a 75 ezer főt.

Határidők:
egyéni vállalkozók: február 25.
önadózók: május 20.

Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt időpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 20-ig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot.

Kiket támogathatunk Felnémeten?

A szervezet nevére kattintva letölthető a nyilatkozat, mely tartalmazza a szervezet adószámát!

Hogyan rendelkezhetünk?

Ha önadózó: (tehát az ABEV számítógépes programmal vagy kézzel töltse ki adóbevallásodat), esetleg az egyszerűsített adóbevallást választotta:
Töltse ki az adóbevallás D jelű lapját! A 11 számjegyű mezőbe a civil szervezet adószámát, a 4 számjegyű mezőbe pedig az egyház vagy költségvetési előirányzat technikai számát írja. (Nem kell kisborítékot használni, mert a rendelkező nyilatkozat az adóbevallás részét képezi.)

Ha munkáltatói adómegállapítást kért (munkáltató számol el az adójával):
Nyomtassa ki az itt letölthető dokumentumot (Két külön papíron is rendelkezhet az 1%-okról.) Tegye borítékba a nyilatkozato(ka)t! A borítékra írja rá saját adóazonosító jeledet, zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan.
Adja le a borítékot a munkahelyeden minél hamarabb! (A munkahelyek május 10-ig kötelesek átvenni a borítékot. Ez APEH előírás!)

Ha már beküldte az adóbevallásodat, és elfelejtett rendelkezni az 1%-okról, vagy nem akarja/tudja leadni a munkahelyén az 1%-os borítékot:
Nyomtassa ki az itt letölthető dokumentumot, majd vágd körbe és töltsd ki a rendelkező nyilatkozatot! (Két külön papíron is rendelkezhetsz az 1%-okról.) Tedd borítékba a nyilatkozato(ka)t! A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el valamely APEH irodához május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásodtól, ill. a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.
Forrás: www.nemkellhos.hu

3 komment

Címkék: civil szervezetek adó 1%

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr411740939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derü 2010.02.13. 19:55:30

Innen is szívől gratulálok Rauzs Ritának és természetesen a többi dijazottnak is. További sok sikert kívánok és kitartást az elkövetkező munkákhoz.

Nicko 2011.01.05. 13:55:27

Sajnálatos, de a Felnémet Tematőért Alapítvány kimaradt a listából. Lehetne pótolni?
Üdv Nicko

vany 2011.01.05. 16:56:27

Kedves Nicko!

Köszönjük észrevételét, kibővítettük az alapítvánnyal a listát!

Üdvötlettel: a Szerkesztő