Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Könyvbemutató a felnémeti fiókkönyvtárban

2012.02.13. 16:34 vany

Cimlap_kicsi(1).jpgA Felnémeti Civil Kerekasztal „Felnémeti esték” programsorozata keretében nagy örömmel adott otthont a felnémeti fiókkönyvtár – két alkalommal is – a 750 éves Felnémet című helytörténeti könyv bemutatójának. E rendkívül értékes könyv bemutatását - azt hiszem, sokunk nevében mondhatom – már nagyon vártunk. Számomra dupla öröm ennek a könyvnek a megjelenése, hiszen könyvtárosként egy hiánypótló, helytörténeti dokumentum, tősgyökeres felnémetiként pedig szívemnek nagyon kedves kiadvány, szinte tapintható közelségbe hozza nagyszüleim, dédszüleim, elődeim életét, szokásait. De azoknak is érdekes és hasznos olvasmány lehet ez a könyv, akik nem kötődnek szorosan Felnémethez, hiszen megismerhetik belőle egy 750 éves település múltját és jelenét, szokásait, hagyományait, sokszor Mikszáth regénybe illő történeteit, anekdotáit. Bár a könyvtár helytörténeti anyagában megtalálhatóak a könyvben megjelent írások, de mennyivel más így kézbe venni, szépen megszerkesztve, fotókkal, színes képekkel kiegészítve. Köszönet ezért az alapos, és színvonalas szerkesztői munkáért Vágner Lászlóné Csank Anikónak. A könyvbemutatón F. Gál Sándor moderátor és Szívós Győző színművész a szerkesztővel Vágner Lászlónéval egy hangulatos, vetítéssel, Eged András citerajátékával színesített, beszélgetős estévé varázsolták ezt a könyvankétot. Köszönet érte!
Hiszem, hogy azoknak, akiknek fontos az otthon, akiknek erős a kötődésük a „felnevelő falu” iránt, azok megállják a helyüket bárhol a világon, hiszen erősek a gyökereik. A mi feladatunk, hogy átadjuk és tápláljuk gyerekeinkben ezt a kötődést, és ehhez nagy segítséget nyújthat ez a könyv.

Vitkóczi Jánosné
könyvtáros

komment

Címkék: könyv könyvtár felnémeti civil kerekasztal

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr744099511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farkas János 2012.02.13. 11:53:00

Nagyon örültem a sikeres rendezvénynek.Sajnáltam,hogy nem találkozhattam az érdeklődőkkel.Előjegyzett helyen kellett megjelennem. Még találkozunk.üdv mindenkinek.Jancsi bacsi
süti beállítások módosítása