Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Már a postaládákban az első felnémeti krónika

2010.12.07. 14:50 vany

A Felnémeti Közösségfejlesztő Program önkéntesei létrehozták az első felnémeti újságot, a Felnémeti Mocorgók Krónikáját. Az újságban olvashatnak a helyi közösségfejlesztő program eredményeiről, Felnémet történetéről, helyi hírekről és eseményekről. A lap a heti szuperinfóval érkezik a postaládákba, melyet a Nemzeti Civil Alapprogram támogatott.

Itt megnézheti az újságot>>>

 


 

komment

Címkék: újság

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr512499622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bejanim 2010.12.12. 09:17:18

Tisztelt Olvasók!!
Örülök az első felnémeti újság a MOCORGÓ megjelenésének,nagyon jó ötletnek tartom én és baráti társaságom is! Gratulálunk hozzá!!
De több dolog hiányzik az írásokból ami nagyon fontos dolog lenne-hisz a dolog lényege marad ki !!!! Mire gondolunk??
1, SZOBOR AVATÁS Felnémeten-írnak mindenről
csak a LÉNYEGRŐL NEM,hogy akarattal vagy véletlenül maradt ki,hogy Ki találta ki és Ki szervezte a szobort,,,,a kő elszállítását,kifaragását és maga a program nagyrészét :VIZI GYULA volt önk. képviselő volt,de nevét nem olvasom a lapban,míg a legutolsó bogácsa osztogató nénit nevesítik(nincs is ezzel baj) és még írják,hogy a Civil házban az állófogadáson milyen jól érezték magukat ahol étel ital potyán volt ,azt is java részt VIZI GYULA szervezte,mi szerintünk illett volna Vizi Gyula nevét is megemlíteni,a fa névtábla kifaragóját Eged János mester Úr nevét se lehet olvasni,aki szintn felnémet születésű,,máskor ezekre a dolgokra figyeljenek oda,de örülünk hogy az étel-ital izlett a Civil házban!!
2, A Felnémet Kultúrájáért Alapítvány által szervezett Szüreti felvonulás egyre gyengébb,egyre kevesebben vannak a szüreti menetben,csakúgy mint az esti Bál ezt is észre kellene venni ,és tenni érte, feldobni valamivel a rendezvényt,pedig a Kultúrális Alapítvány nem sok rendezvényt rendez Felnémeten,talán felesleges is működtetése,,és ezt se oldják meg maximálisan !!
Tisztelettel a felnémeti öregurak csapata.

felnemet 2010.12.14. 08:49:08

Igaz, hogy Gyulának elévülhetetlen érdemei vannak, és ennek méltatása kimaradt az újságból. Bízok abban, hogy a követekező lapszámban már ezt korrigálják a szerkesztők. Nyilván lehet más hírt, cikket is közölni. Én hiányolom azt is, hogy városunk vezetői . akik között leglább két felnémeti van - sem szerepelnek az újságban. Tessék megkérdezni Sós Pistát, meg Botondot is legközelebb!

cicus-20 2010.12.17. 11:50:05

Kedves Olvasók!
Az előbbi írásokra reagálnék pár mondatban,az szégyen,hogy Vizi Gyula neve nem szerepel az ujságban és senki nem vette ezt észre mielőtt a nyomdába küldik (szerkesztő pl) írók stb!
És olyan alapvető hibákkal nem szabad ujságot kiadni,hogy KOVÁCS JAKAB felnémeti kovácsmester ,mert ilyen nevezetű NEM VOLT-ÉRTIK? NEM VOLT,csak Jakab nevű kovácsmester,tehát a gyengébbek kedvéért a vezeték neve nem volt ismert csak a keresztneve ez volt a Jakab és a foglalkozása az volt a kovács !!!
és 3-szor is leírják,hogy KOVÁCS JAKAB felnémeti kovácsmester,,és még megis jelenik!!Ajánlom Dóra Zoltán felnémeti születésű ny.közép iskola igazgató Úr írását elolvasásra az utca nevekkel kapcsolatosan és kiderül hogy a Kovács Jakab nem ismert személy volt!!
És a két jelenlegi város vezető akkor mikor ez a szobor avatás történt még nem volt város vezető,miért említsék meg Őket,és attól,hogy valaki Felnémeten lakik az csak gyütt-ment,és ha valaki Felnémeten született és gyerekeskedett de ma már nem lakik életvitelszerűen Felnémeten??????
Azok az emberek akiknek Anyai és Apai ágon is még a déd szülei is Felnémeten éltek na hölygyeim és uraim azok a FELNÉMETIEK!!!! Ezeket kellene felsorolni mert vannak ám ilyenek is bőven a faluba,és attól,hogy jelenleg két városvezető is ""felnémeti"" nem érezzük a törődést!!!!!!!!!!!!
És a Jakab kovács-ot nem összekeverni a Kovács Jakabbal!!!

aerofun 2010.12.19. 01:39:55

én is Felnémeten lakok, de még ezzek az újsággal nem találkoztam soha...
Ez előfizetős újság?

cicus-20 2010.12.26. 10:21:35

Ez még az első megjelent ujság volt és ingyenesen szórólapként dobálják a postaládákba,és még kérdőív is van benne!!

vany 2011.01.05. 17:20:15

@aerofun:
Kedves aerofun!

Ahogy cicus-20 is írta, ez az első felnémeti krónika. Az újságot minden felnémeti lakosnak a szuperinfóval együtt juttattuk el ingyenesen, tehát nem előfizetős. A lap megjelenését a Nemzeti Civil Alapprogram biztosította.

Üdv: a Blog szerkesztője

aerofun 2011.01.08. 17:27:44

@rrita: Köszönöm válaszodat!
most már érthető, hogy miért nem találkoztam az újsággal eddig..
bár az én postaládámba nem jutott el, remélem a következő számot már megkapjuk mi is.

jakabkovacs 2011.01.10. 22:47:00

@aerofun: ha nem jutott Krónika, akkor itt a neten elolvashatod, kinyomtathatod, a könyvtárba is megnézhető

jakabkovacs 2011.01.10. 22:49:48

még annyit, hogy cicust és baráti társaságát szívesen látjuk egy személyes beszélgetésre, ha jeleznek, hogy igénylik ezt: a felnemetert@gmail.com várjuk!
süti beállítások módosítása