Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Piciny kezekkel a Földért! - Játékos környezetvédelmi vetélkedő a Bervavölgyi Óvodában

2010.05.16. 17:54 vany

2010. 04. 23.-án a Bervavölgyi Óvodában „Piciny kezekkel a Földért” címmel játékos környezetvédelmi vetélkedő zajlott 19 óvodai csapat részvételével.
57 kisgyermek vett részt a vetélkedőn, akiket szüleik és az óvodapedagógusok kísértek el.
A verseny két helyszínen folyt egy időben, majd a feladatok teljesítése után a csapatok helyet cseréltek.
Az első feladatot a versenyfelhívással egy időben kapták meg a csapatok, ami egy kapott Nemzeti Park „megismerését” jelentette. Ezzel a feladattal kapcsolatban egy-egy jellemző állat és növény képét kellett elhozni és mesélni róla. Természetesen a kutatómunkát az óvónénik segítségével végezték a gyermekek. Az elméleti feladatok között érdekes kvíz kérdések, kakukktojás, szelektív hulladékgyűjtés, évszakok jellemzőiből képalakítás, állatok nyomainak felismerése szerepelt.
A mozgásos feladatok során az óvoda udvarán a sorverseny szabályai alapján versenyeztek a gyermekek. Madárfióka etetés, erdő tisztítás, célbadobás , térképes tájékozódás szerepelt a feladatok között.
A vetélkedőhöz rajzpályázat kapcsolódott, a rajzokat az óvoda folyosóján állítottuk ki.  
A gyermekek feladatmegoldásait, és a rajzokat zsűri értékelte.
A zsűri elnöke: Fehér Anna, a KOKOSZ óvodai munkacsoportjának vezetője volt.
Tagjai:
Erdei Nikolett,környezeti nevelő (Bükki Nemzeti Park Igazgatóság)
Gál Judit, óvodavezetők szakkollégiumának vezetője
Várnainé Nagymengyi Erzsébet, Csillagfény Óvoda vezetője
A vetélkedő megnyitóján a nevelőtestület és egy volt óvodás a Vigyázz a madárra c. dal eléneklésével színesítette a programot. A zsűri értékelése alatt, a gyermekek közelről szemlélhették és kipróbálhatták a hatalmas kukásautót, amit a városgondozás biztosított számukra.
A zsűri minden csapatot emléklappal, értékes természeti, környezetvédelmi kiadványokkal, édességgel, jutalmazott.
Az első helyezést az Eszterlánc Óvoda Tulipán csapata érte el, akiknek óvodai csoportja jászberényi állatkerti belépőt nyert. A második helyezett a Gyermekkert Óvoda Sasok csapata lett, akik csoportja a Lilafüredi Anna- barlangba látogathat el. A harmadik helyezett a Deák Ferenc óvoda Napraforgó csapata lett, csoportjuk egy egész délelőttöt tölthetnek a Bükki Nemzeti Park felsőtárkányi oktatóközpontjába. A Bervavölgyi Óvoda Napsugár csapata egy ponttal lemaradva a negyedik helyet szerezte meg. A helyezettek oklevelet, értékes társasjátékot, könyvet és apró személyre szóló ajándékot is kaptak.
A rajzverseny első három helyezettje könyv jutalomban részesült.
A jelenlévő óvodapedagógusok, az értékelést végző szakemberek nagyon pozitívan értékelték a rendezvényt, a gyerekek pedig láthatóan nagyon jól érezték magukat.  
 
Bízunk abban, hogy a szakmailag értékes, színvonalas, a gyermekek számára élményt adó, és hasznos ismereteket nyújtó környezetvédelmi vetélkedőt jövőre is megszervezhetjük a város nagycsoportos óvodásai számára.
Bíróné Farkas Magdolna, óvodavezető
 

komment

Címkék: föld napja bervavölgyi óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr602007714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása