Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szokatlan, de ízletes macok feltétek

2016.09.05. 14:28 vany

– Mi a Felnémeti Macok Fesztivál különlegessége?

Egyrészt az, hogy Felnémeten van: ez a városrész mindig is ügyelt arra, hogy saját arculatát, karakterét megőrizze és erősítse, példát is mutatva ezzel. A tájegység jellegzetes ételéről van szó, a macokról, ami egy borzasztóan egyszerű étel: krumpli, víz, tojás és egy kis liszt alkotja. Talán pont egyszerűsége miatt ennyire közkedvelt, sokféleképp variálható, ezért ideális „alapanyag” egy gasztronómiai fesztiválhoz – nyilatkozta a heol.hu-nak Rázsi Botond, alpolgármester.

Idén a macok sütő versenyre 12 csapat jelentkezett, zömében helyi kötődésű emberekkel.

- Burgonya, párolt káposzta: az egyszerű macok nem akkora kihívás, ezért megpróbáltunk egy kis csavart tenni a receptbe – mesélte a Tetemvári Kappanok csapatából Molnár Sándor. Hozzá apróra vágott csípős paprikás csirkecombos és tzatzikis: joghurt, krémsajt, uborka és fokhagyma alkotta feltétet kínáltak, ezzel „felturbózva” az egyszerű ételt.
- Tőlük nem messze kolbászos macokkal és „macok-doggal” készültek, melynek formázásának titka a vizes kéz volt – árulta el a Felnémeti Népdalkör csapatából Petőné Barta Judit.
A fesztivált játékokkal és koncertekkel is „megfűszerezték”.
Forrás: heol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr7611686131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása