Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fejlődő Felnémet

2014.06.15. 14:50 vany

Felnémet szépen fejlődik: Eger Önkormányzatának költségvetésében megduplázott keretösszeg szerepel a városrész közterületi fejlesztéseire.

Habis László polgármester a témában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: nagy hangsúlyt kaptak tervezésnél a közlekedésbiztonság fejlesztését, illetve a mindennapi életet szolgáló beruházások. A helyhatóság ebben az esztendőben 50 millió Ft-ot fordít e célra Felnémeten. A beruházások sorából kiemelkedik az Egri és a Szarvaskői út járdafelújítása (10-, illetve 7 millió Ft), valamint a Pásztorvölgyi út felújításának első üteme, amelyre 18 millió Ft-ot fordított Eger Önkormányzata. A városvezető hangsúlyozta: az utóbbi kivételével már befejeződtek a nagyobb munkálatok, s mindegyiket egri vállalkozó végezte el.

Rázsi Botond alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: 2012-ben, illetve 2013-ban összesen fordított akkora összeget felújításra Felnémeten Eger Önkormányzata, mint az idén. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy az elmúlt három esztendőben mintegy 100 millió Ft-os fejlesztést hajtottak végre a több mint 750 éves városrészben. Szavai szerint Felnémet mind a négy negyedére, így Almárra, a Bervai részre, a Pásztorvölgyre és a régi Felnémetre is egyaránt jutott a keretösszegből, s így a lakosok mindennapi életét segítő kisebb-nagyobb beruházásokat hajtottak végre. Rázsi Botond hozzáfűzte: Almárban a korábban leégett buszmegálló pótlása, a Kovács Jakab utcában a közvilágítás fejlesztése, míg a Pásztorvölgyben a megkezdett fejlesztés folytatása lesz a közeljövő legfontosabb feladata. Mindemellett még az idén elkezdődik a felnémeti csapadékvíz-rendezési program előkészítése.

Az alpolgármester és körzeti képviselő hangsúlyozta: Felnémeten igazán pezsgő a civil élet, s ez a jövőben tovább színesedhet, megalakult ugyanis a Bervai Kulturális Egyesület. E szervezet indíthatja be és töltheti meg élettel a város által másfél éve megvásárolt, óvoda melletti egykori sörözőben kialakított közösségi teret.

Nemes Róbert fényképei

_B1Q2959

_B1Q2965

_B1Q2969

 

 

Forrás: http://www.egrinapok.hu/2014/06/12/fejlodo-felnemet/

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzati közlemény Bervai Kulturális Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr236492227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása