Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Cikkek a felnémeti hajléktalanszálló ügyéről

2015.08.20. 22:30 vany

2015. február 28.
Botrányba fulladt lakossági fórum: lesz hajléktalanszálló Felnémeten

Botrányba fulladt az a pénteki lakossági fórum, amelyen a felnémetieket arról tájékoztatták, hogy ott építik meg az új egri hajléktalanszállót. A városrész lakosai azzal fenyegetőznek, hogy Felnémet elszakadását kezdeményezik. Az önkormányzattól megtudtuk, mennyiből, pontosan hol és miért épül az új szálló 
->>> Folytatás

----------------------------------------------------------------

2015. március 1.
Botrány Felnémeten
Botrányba, kiabálásba fulladt egy lakossági fórum egy hajléktalanszálló miatt. Az Egerhez tartozó Felnémeten épülne, de az ott lakók nem akarják, azt mondják, romlik majd a közbiztonság, és kevesebbet érnének a kertvárosi lakások is.
->>> Folytatás

---------------------------------------------------------------

2015. március 2.
Nemet mondtak a hajléktalanszállóra a felnémetiek
Nem szeretnék az ott élők, ha a hajléktalanszálló Felnémetre költözne – ez derült ki a pénteki lakossági fórumon. Többen nehezményezték, hogy a város a megkérdezésük nélkül nyújtott be pályázatot a szálló kialakítására, sokan tartanak attól, hogy romlik majd a közbiztonság, elértéktelenednek az ingatlanok. Azt is kilátásba helyezték, hogy amennyiben szükségesnek látják, elszakadnak Egertől. A hajléktalanszálló kialakítása egyébként 300 millió forintba kerül, a város 180 millió forint pályázati támogatást nyert erre.
->>> Folytatás

-------------------------------------------------------------

2015. március 3.
Felnémet nem szemétdomb! - Tiltakozás a hajléktalanszálló ellen

Több száz fő részvételével tájékoztató fórumot tartottak pénteken a felnémeti Pásztorvölgyi Gimnáziumban. A telt házas előadás témája az eddig pletykának hitt felnémeti hajléktalanszálló terve volt. Palotai Zsuzsanna, az önkormányzat Humán Szolgáltatások Irodájának vezetője elmondta, hogy az egri Kertész út 100. szám alatt működő hajléktalanszálló felújításra vár, ezért a városvezetés egy 2008-ban vásárolt felnémeti ingatlanba költöztetné a hajléktalanszállót. A 90 fő befogadására alkalmas létesítmény beüzemelésére pályázati források 300 millió forintot biztosítanak.
->>> Folytatás

------------------------------------------------------------

2015. március 9.
Leválna Felnémet Egerről
A közelmúltban vált hírré Egerben, hogy a város Felnémet szélére, egy felújított épületbe paterolná ki a jelenleg a Kertész úton “lakó” hajléktalanokat. A költözésre a mostani szálló rossz állapota miatt van szükség.
->>>Folytatás

-----------------------------------------------------------------

Hajléktalanszálló - Felnémet
Átadta a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület Rázsi Botond egri alpolgármesternek, a városrész önkormányzati képviselőjének a hajléktalan szálló ellen tiltakozók aláírását. A közel 2000 felnémeti lakos – nagyjából a választásra jogosultak fele - tiltakozik aláírásával a városrészbe tervezett hajléktalanszálló építése ellen.
->>> Folytatás

-----------------------------------------------------------------

2015. március 21.
Legyen újra bambi Felnémeten
Az a kérdés, hogy a felnémetiek között milyen arányban vannak azok, akik a hajléktalanszálló miatt akarnak leválni Egertől és azok, akik a leválás miatt hergelik a helyieket a hajléktalanszállóval. Ez a kérdés volt a legfontosabb azon a lakossági fórumon, ahol tetemre hívták Rázsi Botond (Fidesz) alpolgármestert, a Felnémeten megválasztott képviselőt. Az alpolgármester, aki híresen segítőkész és jólelkű, és...
->>> Folytatás

-----------------------------------------------------------------

2015. március 23.
Felnémet leválna Egerről

Eger ragaszkodik ahhoz, hogy Felnémeten felépüljön a tervezett hajléktalanszálló, a felnémetiek pedig semmiképpen sem szeretnék ezt. Inkább leválnának a megyeszékhelyről, önálló városként képzelik el a jövőt. A szállóval kapcsolatban újabb lakossági fórumot rendeztek a Pásztorvölgyi Gimnáziumban. Az egri városvezetéstől az eseményen Rázsi Botond alpolgármester volt jelen, aki egyébként éppen a felnémeti városrész egyéni önkormányzati képviselője – kapott is rendesen a kritikából.
->>> Folytatás

---------------------------------------------------------------

2015. március 24.
Felnémet

Felnémet egykor önálló község volt, jelenleg Eger egyik városrésze. Mostanában azonban ismét az elszakadás gondolatával foglalkozik. Ugyanis az egri városatyák a környék hajléktalanjai elszállásolására a Felnémet közelében található egyik volt szovjet laktanyát szemelték ki, a helyiek pedig - mint arról az egyik kereskedelmi tv híradójának tudósításából értesültem -, lakossági fórum keretében éppen ez ellen tiltakoztak, méghozzá elég hevesen, kikelve önmagukból és emberségükből. Azzal fenyegetőztek, hogy ha Eger nem változtatja meg szándékát, akkor kezdeményezni fogják, hogy Felnémet ismét önálló község legyen...
->>> Folytatás

---------------------------------------------------------------

2015. március 26.
Hisztéria és pánik Egerben: nem fogad be hajléktalanokat Felnémet, inkább elszakad a várostól
A lakók „gyilkos és bűnöző” hajléktalanoktól rettegnek, már tettek is egy lépést az elszakadás felé. Eger széle amúgy tényleg rossz helyszín egy hajléktalanszállónak.
A hevesi megyeszékhelyen évek óta téma egy új hajléktalanszálló megépítése. A fedél nélküliek ellátását jelenleg egy romos, az előírásoknak már csak nehezen megfelelő, ideiglenes engedéllyel rendelkező épületben végzik, de egy uniós pályázati forrás most megoldást jelenthetne a problémára. Már ha a helyszínnek kinézett városrész lakói is így akarnák.
->>> Folytatás

-----------------------------------------------------------------

2015. március 27.
Nem akar Felnémet hajléktalanszállót, akár Egertől is elszakadna
Hisztérikus a hangulat az Eger északi részéhez tartozó Felnémetben: a helybéliek ugyanis nem akarják, hogy új hajléktalanszálló épüljön környékükön, inkább elszakadnának a várostól.
->>> Folytatás

---------------------------------------------------------------

2015 április 3.
Hajléktalanszálló-ügy: az elszakadással Felnémet csak veszíthet?
Mielőtt bárki is eldöntené, kiknek a táborába áll, szívjon egy kis friss levegőt, kortyolgasson egri (ha tetszik, felnémeti) bort, és gondolja át, hogy a felnémeti hajléktalanszálló-ügynél felül-e egy civil szervezetet is folytogató politikai csoport önző törekvéseinek.

Kaptunk egy hosszú olvasói levelet a Felnémetre tervezett hajléktalanszálló miatt kirobbant botrány kapcsán. A vélemény nem minősül az Egri Ügyek állásfoglalásának. A hosszú elemzést változtatás nélkül közöljük:
->>> Folytatás

------------------------------------------------------------------

2015. április 18
Hajléktalanszálló szakítja szét a várost!
Új helyre költöztetnék Egerben a hajléktalanokat: a belvároshoz közeli szállóból egy városszéli, felújításra váró épületbe. Az otthontalanoknak így nehezebb lesz a sorsuk, ráadásul az új létesítmény körül élők nem kérnek a hajléktalanok látványából.
->>> Folytatás

-----------------------------------------------------------

2015. június 19.
Önkormányzat vs. Felnémet: a következő menet

Immár a harmadik lakossági fórumot hívták össze Felnémeten, mióta a lakosok tudomására jutott, hogy a város hajléktalanjainak itt szeretnének szállót építeni...
->>> Folytatás

--------------------------------------------------------

2015. szeptember 23.
Nem akarnak hajléktalanszállót a felnémetiek
Hiába tiltakoznak a helybeliek, készül a hajléktalanszálló Eger Felnémet városrészében. Az önkormányzatnak – ha nem akar elesni a csaknem 200 millió forintos pályázati támogatástól - október végére be kell fejeznie az egykori irodaház átalakítását. Az épületben orvosi rendelővel és korszerűbb körülmények között végeznék a rászorulók ellátását – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.
->>> Folytatás

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr78027652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása