Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vízi Gyula – Magyar Szocialista Párt

2010.10.01. 09:49 vany

Az Alföldön, Tarnamérán születtem 1954. augusztus 12-én. Legmagasabb iskolai képzettségem villamos mérnök.
Nős vagyok – feleségem Káli Klára, akivel két – ma már önálló életet élő – fiúgyermeket neveltünk (Gábor – 1977; Szabolcs – 1979). Kettőnk számára a közelmúlt legnagyobb öröme ikerpár unokánk érkezése: Máté és Dorottya augusztus elején születtek.
Egerbe 1977-ben költöztünk. Szakterületemen belül dolgoztam a VILATI Egri Gyárában, a Heves Megyei Tanács Gyógyszertári Központjánál, majd az ÉMÁSZ-nál. Jelenleg villamos hálózatok tervezésével foglalkozó családi vállalkozásunkat irányítom 2003-tól.

Felnémeten 1986 óta élünk a Pásztorvölgyben épített családi házunkban.
Közéleti tevékenységemet az Eger-pataktól nyugatra eső területen működött Pásztortévé Közösség Egyesület megszervezésével, kiépítésével és vezetésével kezdtem. 1991-ben néhány segítőkész ember közre-működésével felújítottuk a templom belső elektromos hálózatát, majd 1992.–1993. között a felnémeti földgázprogram megvalósításán dolgoztam vezető szervezőként. Alapítója vagyok a Felnémet Kultúrájáért Alapítványnak és A Felnémeti Temetőért Alapítvány Kuratóriumának elnökeként is tevékenykedem.

Felnémet – azaz Eger Megyei Jogú Város 12. számú választókerülete – egyéni képviselője vagyok 1994-től megszakítás nélkül:
1994.–2002. között Szarvaskő településrészi képviselőtestület vezetője, tanácsnok;
1994-től 1998-ig Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottságának tagja, majd 1998-tól 2006-ig elnöke, tanácsnok;
2006-tól ugyanennek a Bizottságnak tagja.

Elérhetőségeim:
levelezési címem → 3304 Eger, Hóvirág u. 3.
elektronikus levélcímem → vizi.gyula@ph.eger.hu


1994-től városrészünk jelentős fejlődésen ment keresztül, amelyek közül – természetesen a teljesség igénye nélkül – bemutatok néhányat.

Valamennyi önkormányzati út kapott már új aszfalt burkolatot. Elsők között a Sánc-, a József Attila- és a Borsod utca szerepelt, majd következtek a Hársfa-, Telepi-, Akácfa utcák, a Postaköz, Almár lakóút, a Sáncalja-, az Apátfalvi- és Szérűskert utcák, legutóbb pedig a Felvégi-, az Alvégi- és a Béke utca újult meg.

Több utcában (többek között Almár lakóterületen és Almár Akácfa utcában) bővült, más helyeken (mint a Tárkányi úton, vagy az I. és II. lakó-telepen) korszerűbb lett a köz-világítás. Itt kell megemlíteni azt is, hogy teljesen felújítottuk Almárban a balesetveszélyes fahidat.

Új kiscsoportos játszótér épült a régi helyébe az I. lakótelepen.
Felnémeten ma már csak egy óvoda található: a Bervavölgyi óvoda. 2006-ban korszerű nyílászárókat kapott az épület, 2010-ben pedig hőszigetelést és teljes külső homlokzat-felújítást is végeztek.

Városrészünk egyházi temetőjében 2000-ben kezdődtek és ma is folynak az infrastruktúra kialakítá-sának, korszerű ravatalozó meg-építésének, a temetkezési helyek bővítésének munkálatai.

2007.–2008. években addig még nem látott fejlesztés következett be környezetünkben. Szennyvíz csatorna létesült, hidak, játszóterek és parkok épültek, megújult a könyvtár, a valamikori tanácsházból Civil Ház lett. Ma újra a Kovács Jakab utca Felnémet főutcája!

Az Önkormányzat 2008. II. fél-évében kinyilvánított szándéka szerint városrészünkbe helyezik át a hajléktalan ellátás szolgáltatását. A megszervezett aláírásgyűjtés, helyi lakossági tiltakozás hatására a terv (eddig) nem valósult meg.

Hamarosan elkészül, és szeptember 11-én méltó ünnepség keretében átadják az egri vár hős felnémeti védője, Jakab kovács emlékművét!

KEDVES VÁLASZTÓIM!

Újabb négy esztendő következik – teli megoldásra váró feladattal!
Tudom jól, hogy mindenkinek más és más fontos – ezzel együtt (nyilván a teljesség igénye nélkül) bemutatom Önöknek a legjelentősebb, általam megvalósuló terveket.

ALMÁRBAN fontos a közvilágítás és a járható út. Éppen ezért legalább a jelenlegi minő-ségben tartjuk a burkolatot a vasúti átjáró és a híd között. Négy év múlva valamennyi közterületi villanyoszlopon lesz lámpatest!

EGER II. LAKÓTELEP lakói számára a víz- és szennyvíz csatornák rendezetlen helyzete okoz gondot. 2014. évre szándékaim szerint elkészülnek a közmű-csatlakozási tervek és elindulhat a kivitelezés folyamata.

EGER I. LAKÓTELEPEN legalább kettő játszószerrel bővül a játszótér, a gyermekek védelmére pedig élő kerítést létesítünk a meredek part oldalára.  A nagy parkot ülőbútorok kihelyezésével hangulatosabbá tesszük.

FELNÉMET belső területein egy „kamasz szabadidő park” létesítéséhez szükséges tervek elkészítése után négy év múlva kezdődhet a megvalósítás a Hársfa utca – Bervai út közötti területen. Nagyon fontos ennek megvalósítása, hiszen a templomtól keletre nincs területe a kamaszoknak!

ÁLTALÁBAN a teljes választási körzet gondjait enyhítjük, ha határozott elképzelésem szerint, tervszerűen történik a patakok és vízfolyások karbantartása. A Tárkányi út – Egri utca érintésével folytatni kell a keletről érkező kerékpárutat úgy, hogy egyúttal gyalogjárda is készül a forgalmas útszakaszokon. A közútkezelő elvi hozzá-járulása már birtokomban van – a következő négy év a tervezés és az engedélyezés időszaka lesz. Határozott lépéseket teszek a lakosság bevonásával a Boross Endre és Almárvölgyi utcák megépítésére is!

És még egy nagyon fontos dolog, ne feledjék: az Önök segítségével megakadályozom a HAJLÉKTALANNOK Felnémetre telepítését!

 

komment

Címkék: önkormányzati választások vízi gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr832336437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása