Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Közös ima a Felnémeti Gondozási Központban

2011.01.02. 17:20 vany

Karácsony a katolikus emberek egyik legnagyobb ünnepe. Ekkor ünnepeljük a kis Jézus születését, ezért a karácsony a szeretet ünnepe is. A december pedig egyúttal várakozás és felkészülés az ünnepre.
Városunkban Eger – Felnémeten is régi hagyomány, hogy felelevenítődik a régmúlt idő, amikor Szűz Mária és Szent József szállást keresetek Betlehemben.
Sajnos, a Megváltónak nem jutott csak egy istálló. A Rózsa fűzér csoportok ezt a hagyományt elevenítik fel minden karácsony előtt. Kilenc napon keresztül: „ Szállást keres a Szent család” végzik imáikat mindig újabb és újabb családoknál.
Sajnos e szép  hagyomány folytatását nagyon befolyásolja, hogy tagjaik egyre idősödnek és ebből adódóan az esti órákban már nem mernek elmenni hazulról, inkább odahaza egyedül imádkoznak.
Az idén ezen segített a Családsegítő Intézet Felnémeti Gondozási Központjának vezetője és dolgozói, akik az egyik helységet felajánlották ezeknek az idős embereknek, hogy kora délután az intézetben elvégezhetik imáikat.
És most ezt szeretnénk bemutatni fényképeken keresztül, mind azoknak, akik hasonló gondokkal küzdenek. Kérjük katolikus testvéreinket, hogy jövőre, hasonlóan a miénkhez csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez, és így ők is végezhetik ezt a szép hagyományt.
Ehhez kívánunk erőt, egészséget és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és a jövő évre nézve Boldog Új Évet!

Rózsa fűzér csoport tagjai

Szólj hozzá!

Címkék: felnémeti gondozási központ

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr102554627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása