Helyszín: Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium sportudvara, Pásztorvölgyi u. 25.
A disznóölés hagyományainak bemutatása, disznótoros ételek kóstolása színes kísérő rendezvényekkel:
- Bájital (forralt bor) főző verseny: a bájitalt (legalább 5 litert) a helyszínen kell elkészíteni saját alapanyagokból és eszközökkel
- Disznótoros sütemények versenye: a süteményeket (1-1 tálcát) otthonról lehet hozni. Formai és alapanyag előírás nincs. A nevezés a helyszínen történik, ingyenesen. Az 1-3. helyezettek díjazásban részesülnek.
A program:
- 7.00: „disznófogó" pálinka kínálása
- napközben: nótázás, disznótoros történetek felelevenítése
- 11.00: a bájitalfőző verseny eredményhirdetése
- 13.00: a disznótoros sütemények versenyének eredményhirdetése
- 17.00: János-áldás
A böllér: Dósa Tibor, Magyarország Királyi Főszakácsa
Megkóstolható ételek:
- Reggeli: hagymás sült vér, zsíros kenyér
- Tízórai: sült hasaalja szalonna
- Ebéd: orjaleves csigatésztával, pörkölt sósburgonyával
- Uzsonna: hurka, kolbász, pecsenye
- Vacsorára elvihető: zsírban eltett tepertő (kérjük, hogy tárolóedényt hozzanak!)
A részvétel ingyenes!
Pálinkát, bort hozni, kínálgatni szabad!
Utolsó kommentek