Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Farsang a Pásztorvölgyiben

2012.02.21. 20:56 vany

farsang_1.jpgRégi hagyomány iskolánkban, hogy februárban minél hamarabb igyekszünk elűzni hangos, maskarás mulatságainkkal a telet. Ebben az évben a sort alsó tagozatosaink kezdték, akik február 3-án, pénteken délután tartották meg télbúcsúztató rendezvényüket. A vidám délutánt városszerte ismert akrobatikus rock and rollosaink bemutatóival kezdtük. Ezután az osztályok csoportos jelmezei következtek, melyet egy-egy közösen betanult táncprodukció bemutatásával kötöttek össze. Volt olyan csoport, aki a nézőközönséget is megtáncoltatta, hátha így hamarabb véget ér a tél. Ezt az egyéni jelmezesek felvonulása követte. Volt itt minden: hercegnő, király, királylány, cowboy, vámpír, tündér, boszorkány, katica, darázs, nindzsa, pókember, batman, kéményseprő, erőművész, de még paradicsomleves betűtésztával is. A jelmezes gyerekek száma elérte a 180-at. A jelmezbemutató után kezdődött a „szívküldi”-vel összekötött fergeteges táncmulatság, ahol együtt ropták a jelmezbe öltözött gyerekek, tanító nénik és a vállalkozóbb kedvű szülők is. Kiderült az is, kiknek küldték a gyerekek a legtöbb számot. Ez a két gyerek lett a 2012. évi alsós farsangi bál büszke és meglepett szívkirálya és szívkirálynője. A bált, hagyományainknak megfelelően, a tombolahúzás zárta. A szülők nagylelkű felajánlásainak, és a szervezők ügyességének köszönhetően, szinte minden kisgyermek néhány tombolanyereménnyel gazdagabban fejezhette be a bált. Mindenki jól elfáradt, de szívében egy vidám és sikeres rendezvény emlékével indult el hazafelé.
Báloztak gimnazistáink és a szülők is. Farsangi rendezvénysorozatunkat a felső tagozatosok bálja zárta február 17-én.
Ennyi zaj, hangoskodás, rémisztő álarc, tánc láttán remélhetőleg egy-kettőre véget ér a tél és megérkezik a várva-várt tavasz. S bár az időjárás egyelőre még téli arcát mutatja, e cél elérésért mi pásztorvölgyisek sikeres báljainkkal idén is igyekeztünk mindent megtenni.

Péterné Éva néni

komment

Címkék: farsang galéria pásztorvölgyi általános iskola és gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr884160928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása