Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

A Felnémeti Gondozási Központ

2013.07.14. 21:53 vany

A Felnémeti Gondozási Központ és Civil Ház a Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében megvalósult beruházás. Azzal a céllal jött létre az 565 m2-es intézmény, hogy az Eger-Felnémet városrész lakóinak  kulturális és szociális igényeit kielégítse és valódi közösséggé fejlessze az itt élő embereket.
Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával létrehozott intézmény a Kovács Jakab u. 102. szám alatt található.
A projekt eredményeképpen az épület – mely az 1950-es években Tanácsházaként, majd később óvodaként üzemelt, – új funkciót kapott. Az intézmény működtetését az egri Családsegítő Intézet látja el.
Az épület földszintjén kapott helyet a Gondozási Központ, amely elsősorban az idősek, illetve a rászorulók mindennapos szociális és egyéb problémáinak megoldásában segít.
Ellátási területe: Felnémet, Pásztorvölgy, Sánc, Berva, I.-es és II.-es lakótelep.

A Gondozási Központ által nyújtott szolgáltatások:

  • étkeztetés,
  • házi segítségnyújtás
  • idősek nappali ellátása


A szolgáltatásokat önkéntes alapon lehet igénybe venni, írásbeli kérelem útján, amelyhez jövedelemigazolást, jövedelem nyilatkozatot, házi orvos által kitöltött egészségügyi igazolást kell csatolni.
Az igényelt ellátási formák térítési díja az Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának helyi rendeletében foglaltaknak megfelelően, saját jövedelem alapján kerül kiszámításra.
A szolgáltatáshoz szükséges formanyomtatványok a Gondozási Központban szerezhetők be.
Az intézmény által nyújtott szolgáltatások ellátásában szakirányú végzettséggel rendelkező munkatársak működnek közre.

Nyitvatartási idő: hétköznapokon 8.00-16.00
A Gondozási Központ vezetője: Baloghné Berecz Krisztina

Elérhetőségek:
Cím: 3300 Eger, Kovács Jakab u.102.
Telefon: 06 30/393-1216
E-mail: felnemet.gkp@index.hu

A Gondozási Központhoz kert is tartozik, díszburkolatos járdával, kerti padokkal, tűzrakó hellyel és filagóriával. Az épületben található egy korszerű melegítő konyha  és étkező is.
Az épület emeletén a Civil Ház található. A Felnémeten működő civil szervezeteknek (Felnémeti Civil Kerekasztal, Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület, stb.) ad otthont, találkozóhelyet.

Címkék: felnémeti gondozási központ

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr535404831