Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gondolatok a III. Felnémeti Lecsófesztiválról

2013.09.09. 21:54 vany

Kedves Felnémetiek!

Lecsofesztival_fck.JPGÚgy gondolom a Lecsófesztiválról illik egy pár szót ejteni. Köszönöm Erdélyi László kollégámnak mint rendezőtársamnak, hogy minden kapcsolatát felhasználva segítette a rendezvényt. Erről csak annyit, hogy mind a ketten régi vendéglátósok vagyunk, és nyugodtan állíthatom, több száz rendezvényen részt vettünk mint szervezők, vagy alkalmazottak, ehhez értünk, ez a szakmánk. Összességében úgy gondolom, hogy kerekre sikeredett és jó ötlet volt, hogy a Felnémeti Civil Kerekasztal /pótolva a rossz időjárás miatt a Közösségi Nap elmaradt részét/ nagy örömmel vett részt úgy a szervezésben, mint a rendezvényen. Mint tapasztalhatták a látogatók, volt nyugdíjas bányásztalálkozó, akik egy tányér húsos káposzta és egy pohár bor mellett emlékeztek a régi szép időkre. Megtisztelték a rendezvényt a jelenleg tisztségben lévő Fertálymesterek is és Somogy országból a Királyi Szakácsok. A megnyitón köszöntöttük a plébános urat, mivel nem rég Pro Seminario Agriensi kitüntetést vett át. Főzőcsapatokban sem volt hiány, sőt elég nagy számmal képviseltették magukat, mivel több csapat is összefogott egy név alatt. A verseny szakmai nívóját az is emelte, hogy Benke Lacibácsi, ki rengeteg elismeréssel rendelkezik, elfogadta a zsűri elnöki tisztjét. Eltérően a többi versenyszokástól, a szervezők úgy döntöttek, hogy Szakmai I., II., III.; Társadalmi I., II., III. és Vándorserleg - amit az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Benke László nagymester ajánlott fel - díjakat adnak át. Benke László külön Arany, Ezüst és Bronz érmeket is odaítélt a csapatoknak.
Igen nagy akarással készültek a versenyzők, ez meg is látszott a stand-főzőhelyek díszítésén.

Az eredmények:
Szakmai díjak:
I. hely - Karanyicz Autószerviz
II. hely - Losonczi és Gereben
III. hely - Tűzről pattant menyecskék

Társadalmi díjak:
I. hely - Juh ÁSZok
II. hely - Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
III. hely - Felnémeti Gondozási Központ

Benke Lacibácsi díjai:
Arany - Felnémeti Civil Kerekasztal / Mocorgók
Ezüst - Szomszédok
Bronz - Holló Mari unokái

A zsűri különdíját, a Rozalinda Cukrászda fagylalttortáját Pali & Pityu csapat nyerte.

Külön köszönet Jeles Teréz felnémeti - festőművésznőnek, hogy az első díjaknak két nagy értékű festményt felajánlott. Reméljük, mindenki jól érezte magát. Már most tudjuk, hogy jövőre mivel tudjuk még színvonalasabbá tenni a rendezvényt, mindenki megelégedésére…

Dósa Tibor, királyi főszakács, Felnémet fertálymestere

És egy vélemény a rendezvényről F. Molnár Gabriella tollából:
Ezúton is gratulálok Dósa Tibor Fertálymester Úrnak, hogy a Lecsófesztivált nagyon ügyesen megszervezte. Egész nap remek volt a hangulat. Jól eső érzés volt köszönteni Szabó József Plébános Urat, aki 30 éve tanítja a kispapokat, és a Hittudományi Főiskola diákjait. Én is diákja voltam és elmondhatom, hogy nagyon szigorú, de igazságos pedagógus! Az egész napos program szép felütése volt az Ő köszöntése. Valószínű ezért is mosolygott rá az ég Dósa Úrra, hogy egész nap gyönyörű napos, meleg idő volt a maihoz képest. A versenyző csapatok igazán jó hangulatban, ötletes megjelenéssel hívták föl magukra a figyelmet. Közöttük nem egy helyen kiváló vendégváró hangulattal találkozhattunk. Előkerültek nagy kosárból a házi pogácsák, a finom, zamatos borok, kisütött töpörtő stb. Kinek lett volna kedve hazamenni? Bizton állíthatom, hogy aki már a kezdéskor ellátogatott a lecsófesztiválra, késő estig kitartott. Össznépi jó hangulat alakult ki, ami köszönhető volt a folyamatos műsorkavalkádnak, amelyben a népdaloktól, a magyar nótán át a rockig és rezesbandás zenéig minden megtalálható volt. A Felnémeti Rezesbandát a mi együttesünk már nem tudta meghallgatni, de akik ott voltak és táncoltak a zenéjükre, azok a legnagyobb elismeréssel beszélnek róluk. Az Egri Csillagok Népdalkör nevében gratulálok Dósa Tibor Fertálymester és Királyi Főszakács Úrnak a tegnapi jól sikerült rendezvényéhez, amelyben tevőlegesen sokat segített a Felnémeti Civil Kerekasztal minden tagja. Remek csapat volt, még a főzőversenyben is aranyérmet szereztek! Ezúton gratulálok nekik is! Külön örömömre szolgál, hogy tombolán megnyertem a Felnémet történetét feldolgozó értékes könyvet, amiből sajnos furcsa módon az Egri Csillagok Népdalkör megemlítése kimaradt, pedig a 40 éves csoport alapító tagjai egytől egyig felnémetiek voltak. Megnyugtató, hogy a könyv szerkesztőitől ígéretet kaptunk: a készülő Felnémeti Kalendáriumban kiküszöbölik ezt a csorbát. Előre köszönöm a népdalkör nevében is.

Szólj hozzá!

Címkék: lecsófőző fesztivál dósa tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr955504994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása