Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szilvási Gréta és Pohl Anette Győrben tartott élménybeszámolót!

2013.10.16. 21:45 vany

A győri Móra Ferenc Általános és Középiskolának meghívásnak örömmel tett eleget az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) győztes Szilvási Gréta és felkészítője Pohl Anette. A győri úszósport központjának számító intézményben pódiumbeszélgetésre hívták a fesztiválon érmet nyert úszókat, így Grétán kívül Matyasovszky Dalmát, Sztankovics Dórát és a helyieket képviselő Varga Dominiket. Az eseményt az intézmény főigazgatója Csengeri Mária, Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató nyitotta meg. A közönséget azok a győri iskolában tanuló fiatalok alkották, akik 2017-ben annyi idősek lesznek, hogy akár részt vehetnek a Győrben megrendezésre kerülő EYOF-on.

Minden sportolót és edzőjét egyenként szólítottak az emelvényre, így Grétát is és Anettet is. A kivetítőn lejátszották Gréta utrechti győztes úszását, nekik pedig kommentálni kellett a látottakat, majd kérdésekre kellet válaszolniuk. Pohlanette.jpgSokszor meglepően szakértő kérdésekből az derült ki, hogy az intézményben tanuló diákok és tanárok felkészültek az egri úszó versenyéből. Leginkább azt firtatták, hogy a délelőtti előfutamok után, ahonnan a hatodik helyen kvalifikálta magát az esti fináléba, hogyan sikerült a győzelem. Milyen tanácsokat adott a távolból, telefonon keresztül Gréta edzője, Pohl Anette?
A magyar úszósikereket, a kommentárokat és a válaszokat végighallgatta a rendezvényen részt vevő utánpótlás kapitány Tőrös Károly, Selmeczi Attila szakfelügyelő, valamint az észak-nyugati régióközpont vezetője Petrov Iván is. A magyar válogatottat Jakabos Zsuzsanna képviselte.
A rendezvény célja az volt, hogy az úszókat példaképül állítsák a fiatalok elé. A jelen tehetsége a jövő példaképe! – hangzott el például Szilvási Gréta bemutatása előtt, mely mottó történetesen a 2017-es győri EYOF jelmondata is egyben.
Felemelő érzés lehetett nézőként részt venni, de hatalmas élmény volt azoknak a fiatal sportolóknak is a részvétel, így például Grétának is, akik a főszereplői voltak a rendezvénynek. A jelen tehetségeinek tapsoltak és bízzunk abban, hogy a jövő példaképeit láthattuk.

Forrás: http://www.eukse.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: sport úszás Pohl Anette

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr965578643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása