Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Naptár

április 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Bemutatkoznak a felnémeti intézmények – A Berva völgyi Óvoda

2010.02.12. 19:22 vany

Mottónk: "Itt minden érted van, érezd magad jól!"

Óvodánk Eger északi részén, távol a város zajától a Berva völgyben található.
A 104 férőhelyes óvodában jelenleg 91 fő kisgyermek nevelését végezzük. Kedvező tárgyi feltételeinket a meglévő eszköz készletünkön kívül a tágas, esztétikus helyiségek, a tornaterem, a fejlesztő szoba, a jól felszerelt nagy óvodaudvar, és a gyermekek egészségvédelme érdekében kialakított sóbarlang mutatja.
Nevelőtestületünk gyermekszerető, jól felkészült, emberi magatartásával példát mutató, tenni akaró emberekből áll, akik a gyermekek érdekeit előtérbe helyezve végzik nevelő munkájukat. Nevelési programunkat a gyermeki szükségletekre épített Komplex Preventív Óvodai Program alapján készítettük el, melyben kiemelt szerepet kap a játék, a mozgás és a testi- lelki egészség védelme.
A gyermekek tapasztalatszerzését, felzárkóztatását, tehetségük kibontakoztatását sokszínű tevékenységgel biztosítjuk. A tevékenységek sorában központi helyet kap a környezet megismerésére nevelés, amit az irodalmi, az ének- zenei és a vizuális nevelés fejlesztési tartalmaival együtt, komplex módon valósítunk meg. Az óvodapedagógusok munkáját logopédus és fejlesztőpedagógus segíti.
Céljainkat a szülőkkel együttműködve, a családi nevelésre építve kívánjuk megvalósítani, a nyitottság, empátia és a tolerancia szellemében. A szülői igények alapján néptánc, gyermektánc, gyermektorna foglalkozásokat szervezünk. Havi rendszerességgel táncház és bábelőadás színesíti a gyermekek életét. A középsős és nagycsoportos gyermekek heti egy alkalommal, egész évben úszásoktatásban vehetnek részt.
Óvodánkban dolgozó felnőttek elkötelezettek abban, hogy valamennyi gyermek számára elfogadó, érzelmi biztonságot nyújtó környezetet biztosítson. Valljuk, hogy a gyermekeket különleges védelem illeti meg, hogy a gyermek érdeke mindenek felett áll.
Célunk egy olyan óvoda működtetése, ahol a gyermek fontosnak érezheti önmagát, boldog örömteli életet élhet, és jól fejlesztett képességek és jó szokások birtokában bátran és kíváncsisággal telve kezdheti meg iskolás éveit.
Az óvoda nevelőmunkáját a szülők és a dolgozók által létrehozott alapítvány segíti.
Elérhetőségeink
Cím: Bervavölgyi Óvoda, 3300 Eger, I.sz. Ltp. 9. ép.
Tel.: 36/427-268
Bíróné Farkas Magdolna óvodavezető

Szólj hozzá!

Címkék: civil szervezetek berva bervavölgyi óvoda

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr791753010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.