Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Népmese és Népballadamondó verseny a Pásztorvölgyiben

2012.10.28. 10:39 vany

mesemondoverseny.jpgA sokéves hagyományokhoz méltóan idén is megrendezték a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban a Heves megyei népmese- és népballadamondó versenyt. Az idei verseny azért is volt különösen fontos az iskola életében, mert ebben a tanévben ünnepli az intézmény fennállásának huszadik évfordulóját. A kerek évforduló miatt több jelentős verseny megrendezését is tervbe vették, ilyen például a komplex tehetséggondozó programsorozat felső tagozatosaknak, amely felöleli a természetismeretet, matematikát és informatikát, a humán tantárgyakat és művészeteket, valamint az angol nyelvet.
Az október 18-án délután megtartott verseny a szakmai zsűri véleménye szerint kimagaslóan színvonalasra sikerült. Ez alkalommal az iskola vendégeként a zsűri elnöke volt Saárossy Kinga színművész, Eger megyei jogú város alpolgármestere, a zsűri tagjai pedig Nádasy Erika színművész, valamint dr. Kusper Judit, PhD főiskolai docens az Eszterházy Károly Főiskola magyar irodalomtudományi tanszékéről. A versenyre a korábbiakhoz képest többen jelentkeztek, ami eleve jó alapokat biztosított ahhoz, hogy a verseny színvonalasra sikerüljön.
A 9 – 12. évfolyamos tanulók egy-egy tetszőleges terjedelmű, szabadon választott népmesével vagy népballadával indulhattak, melyet fejből, könyv nélkül kellett előadniuk. A tanulók közül legtöbben népmesével jelentkeztek, csak néhányan vállalkoztak jóval fajsúlyosabb balladai mű előadására. A balladát választó tanulók közül legeredményesebben a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium egyik tanulója, Fónad Alexandra szerepelt a Budai Ilona című művel, aki a zsűri szerint hűen tudta tolmácsolni a ballada hangulatát. A feledékeny legény című népmesét többen is választották, így az eredményesen szereplő Kulcsár Janka és Darvai Dávid is.
Több tanuló népviseletben érkezett a megmérettetésre, amely Losonczy Ildikó tanárnő közreműködésének köszönhetően a népmese hangulatát megidéző környezetben, népművészeti tárgyak között zajlott le. Miután a zsűri meghozta döntését, valamennyi résztvevőt személyesen megszólítva, egyénenként értékelték munkájukat. Mivel nem lehetett több tanuló teljesítménye között különbséget tenni, ezért az első helyezést megosztva kapta a már említett Fónad Alexandra, Kós Gábor (Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola), illetve Kalas Martina (Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium), akik egy-egy népmesével indultak. Ugyancsak népmesét választott a két második helyezett, Kulcsár Janka (Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium) és Doktorcsik Noémi (Dobó István Gimnázium) is. Darvai Dávid, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tanulója nyerte el a zsűri értékelése szerint a harmadik helyezést.
A versenyt az idei tanévhez hasonlóan jövőre is megrendezik a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban, ahova megint nagy szeretettel várnak majd minden középiskolai tanulót.

A cikk és a képek forrása: http://www.pasztorvolgyi.hu/

komment

Címkék: verseny pásztorvölgyi általános iskola és gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr824874475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása