Felnémet blogja

Felnémet városrész hírei, programjai, lehetőségei. Ha szeretnél a Felnémeten történtekről hírt kapni vagy szeretnél Te hírt küldeni, programot ajánlani, akkor jelentkezz az "Együtt Felnémetért!" levelezőlistára.

Adó 1% felajánlás

Képriport a IV. Lecsófőző Fesztiválról

Dósa Tibor királyi főszakács köszönti a résztvevőket.JPG

 

Indafotó képek


flash counter

Címkék

Címkefelhő

Utolsó kommentek

Egri zöld blog

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Bemutatkozik a Magyar Vásár Kulturális Egyesület

2012.02.04. 19:48 vany

A Magyar Vásár Kulturális Egyesület 2009 novemberében 10 taggal alakult. A tagok a Magyarok Szövetsége mozgalom elkötelezett segítői voltak, mára viszont tisztán látható, hogy a Szövetség a politika rögös útjára lépett, mellyel az egyesület tagjai azonosulni nem tudtak. Ezért döntöttünk 2011 áprilisában arról, hogy a Magyarok Szövetségével a kapcsolatot megszakítjuk. Tagságunk jelenleg 27 fő, Heves megye több településéről.
Fő célkitűzéseink a csodálatos magyar értékek és tudás életben tartása, őrzése, a helyi kistermelők, kézművesek részére megmutatkozási lehetőség biztosítása. Nagyon sok önkéntes munkával, áldozatos közéleti szerepvállalással rendezzük mindezek érdekében a Magyarok Vásárát. Terveink szerint 2012 márciustól minden hónap második vasárnapján az Érsekkertben és minden harmadik vasárnapon Gyöngyösön a Főtéren lesz Magyarok Vására. 
Célkitűzéseink erre az évre, hogy a vásárok betöltsék azt a közvetítő szerepet, amit a régiségben betöltöttek: piac fertályokra osztva, közművelődési színtér, játszóházi színtér, környező települések bemutatkozásának színtere, magyarságtudatunk megőrzésének színtere, vásárosok érdekképviseleti színtere. Kiemelt fontossággal kezeljük az önellátásra való törekvéseket, állattartás és növénytermesztés tekintetében, hiszen a mai politikai és gazdasági döntések alapján csak arra számíthatunk, amit saját kézzel létrehozunk. És ebben az évben is kívánunk adománygyűjtést szervezni, hiszen egyre több a rászoruló, akinek egy kabát, vagy egy csomag tészta is nagy segítség a túléléshez.
Élvezzük az önkormányzatok támogatását, ebben az évben is pályázunk lehetőség szerint arra, hogy nívós, szakemberek által vezetett játszóház működjön a vásárokon. Együttműködést építünk a Falusi Turizmus Egyesületekkel, hogy a külföldi vendégek asztalára a helyi termelők finomságai kerüljenek.
Ebben az évben is várjuk minden magánszemély és egyesület érdeklődését, akik a célkitűzéseinkkel azonosulni tudnak, és akik meglátják a rendszeres szabadtéri megmutatkozásban rejlő lehetőséget. És várjuk külföldi egyének és csoportok jelentkezését is, akik részt szeretnének venni egy igazi vásári forgatagban.

Elérhetőség: 36/788-715, vallusmeister@gmail.com, vallusne.andi@freemail.hu

Köszönöm, hogy elolvasta bemutatkozásunkat!

Vallus István elnök

komment

Címkék: civil szervezetek magyar vásár kulturális egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://felnemet.blog.hu/api/trackback/id/tr964066310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vandy 2012.02.13. 15:49:24

Kedves Mindenki!

Elírás történt a fenti bemutatkozásban, amit javítani szeretnék: 2011. áprilisától működünk a Magyarok Szövetsége nélkül. És szeretnék még egy fontos eredményünket bejelenteni: 2011. május 19-től kizárólag az egyesületünk rendezhet Magyarok Vásárát, mivel levédettük a 'Magyarok Vására ^ örökségünk nyomán' jelmondatunkat. Köszönöm figyelmüket, jöjjenek a vásárainkra, szeretettel várjuk! Vallus István
süti beállítások módosítása